Informatii standard pentru creditul de consum:

FN TOP CREDIT FINANCE SA acorda credite de nevoi personale pe baza contractului de credit ce va contine un debitor si un codebitor (dupa caz) persoane fizice cu salariul si/sau pensia incasata pe card sau intr-un cont cu un domiciliu stabil in Bucuresti/Ilfov, Ploiesti, Constanta, Pitesti, Brasov sau cel putin un loc de munca stabil in Bucuresti/Ilfov.

Rata dobânzii este fixa pe toata perioada creditului si este de 25% pe an calculandu-se dupa formula

D = (S * RAD * 30 zile)/360*100   unde:   S = sold credit ; RAD = rata anuala a dobanzii.

Pentru calculul dobanzii se ia in considerare anul cu 360 de zile si luna cu 30 de zile.
Durata contractului de credit poate fi cuprinsa intre 6 luni si 60 luni;

Formula de calcul a DAE:

unde:

— X este DAE:
— m este numărul ultimei trageri;
— k este numărul unei trageri, astfel 1 ≤ k ≤ m,
— Ck este valoarea tragerii k;
— tk este intervalul, exprimat în ani şi fracţiuni de an, dintre data primei trageri şi data fiecărei trageri
 ulterioare, astfel  t1 = 0,
— m’ este numărul ultimei rambursări sau al costurilor suportate;
— l este numărul unei rambursări sau al costurilor suportate;
— Dl este valoarea unei rambursări sau a costurilor suportate;
— Sl este intervalul, exprimat în ani şi fracţiuni de an, dintre data primei trageri şi data fiecărei rambursări sau costuri suportate.

La calculul DAE s-a luat in considerare urmatoarea ipoteza suplimentara : În cazul în care prin contractul de credit se acordă Imprumutatului  libertate în privinţa efectuării tragerilor, se consideră că valoarea totală a creditului este trasă imediat şi în întregime.

-Valoarea ratelor poate fi fixa sau descrescatoare astfel dupa cum se doreste sa se opteze;
-Valoarea totală plătibilă de către consumator variaza in functie de suma creditata – a se vedea exemplul de calcul reprezentativ;
-Numărul ratelor poate fi cuprins intre 6 si 60;
-Creditul se acorda numai in lei;
-Valoarea totală a creditului – variaza in functie de solicitarile Imprumutatului si posibilitatile acestuia de rambursare a creditului;

Exemplu reprezentativ de calcul: pentru un credit de 25.000 lei cu o dobanda fixa de 25% pe an pe o perioada de 60 luni (5 ani) cu plata in 60 rate lunare egale, DAE este de 32.28%, totalul de plata lunar este de 783,78 lei, care include un comision de administrare lunar de 50 lei, comision de analiza 800 lei, platibil o singura data la acordarea creditului iar valoarea totala platita de Imprumutat este de 47.826,99 lei

Veniturile dumneavoastra pot varia.
Va rugam sa va asigurati inainte de incheierea unui credit de consum ca veti putea achita ratele lunar in cazul in care veniturile dumneavoastra vor scadea.

Comisioane percepute:

– comision de analiza 800 lei
– comision de administrare lunar in suma de 50 lei
– comision de rambursare anticipata 1% pentru primii ani si 0.5% pentru ultimul an.

Alte costuri: nu exista.

Pentru un credit de lei pe o perioada de luni vei avea o rata lunara totala de lei care include un comision de administrare lunar de lei, un comision de analiza de lei care se va retine din creditul acordat, iar dobanda anuala efectiva va fi de %. In cazul in care vei plati rata lunara la termenul scadent si nu ai alte debite restante atunci pentru comisionul de administrare se va acorda Discount 100% si nu il vei mai plati, iar astfel, rata lunara totala va deveni lei.

Rata rezultata are doar caracter informativ urmand ca dupa ce aplicati pentru un credit sa primiti o oferta personalizata!